19.8.2013

Kiitos TV- shop

Lause jota en koskaa kuvitellut sanovani. Tuo otsikko siis.

En olisi uskonut, että TV-shopin H2O höyrymoppi pelastaa meidät hermoromahdukselta. Tai vähintäänkin muutaman verisuonen venymiseltä päässä.

Vanha sanomalehti on kaunista katsottavaa, ja hauskaa luettavaa. Hauskuus loppuu siihen, kun se on ollut kiviseinässä kiinni liisteröitynä 20-luvulta lähtien. Tapetti ei semmoisen ajan jälkeen mitenkään tahtoisi irrota enää.

Vaikka kyllä niiden irroitus teki muutenkin tiukkaa. Jotenkin kamalaa repiä historiaa irti seinistä. Vanhoja Huvudstadsbladetteja mm., missä on mahtavia käsinpiirrettyjä mainoksia. Graafikon työ on ollut silloin aikalailla erilaista. Pakko lehdet on kuitenkin poistaa.  87 vuotta muhineet paperit eivät enää ole ihan priimakunnossa tai aja enää sitä asiaa miksi ne on alunperin seinään laitettu.

Norma Talmadge

Kun olin nyhrännyt perjantai illan postimerkin kokoisia palasia tapettia vierashuoneen seinästä oli riemu suuri, kun tajusin kokeilla höyryttämistä. Kuinka suurta iloa voi ihminen saada siitä, että sanomalehti irtoaa seinästä jopa 20x20cm kokoisissa paloissa jos hyvin käy! Edeltävän kokoinen pala aiheuttaa jo merkittävät tuuletukset.Viikonloppu jätti jälkeensä kipeät hartiat ja sormet, mutta saatiin me paljon aikaiseksi. Helin veljen avustuksella perjantaina makkarin purku saatiin miltei maaliin! Roskat on roudattu pihalle pressun alle odottamaan vaihtolavaa, ja lattiasta on nypitty muovimaton jälkeensä jättämiä nauloja ainakin 500. Lähinnä purusta on jäljellä töitä, jotka ei juurikaan enää näy missään. Kuten esimerkiksi sisäovien tiivisteiden repimistä. Tiivisteet on tehty vanhoista perunasäkeistä. Arvatkaa kuinka paljon yli 80 vuotta vanhat perunasäkit pölisee? Päivän päätteeksi olin kuorrutettu silmämunia myöten ruskealla pienellä "karvalla". Hauskaa hommaa silti! On todella palkitsevaa nähdä miten asiat etenee, ja pääsee jo suunnittelemaan seuraavaa vaihetta.

Viikonloppuna on tarkoitus alkaa laittaa kipsilevyä makkarin seinään kiinni. Levyn päälle tulee tapetti. Myös seinästä esiin kaivettu ovi pitäisi saada jotenkin auki. Ehkä pusketaan se sisään toiselta puolelta.

Kurkattiin myös vähän jo yläkertaan tulevan toimiston pinkopahvien alle. Mitä aarteita sieltä taas löytyi! Vaikea uskoa, että tuotakaan tapettia pystyy säästämään mutta on sekin kyllä upea. Taulun siitä taas saa! Me halutaan säilyttää kuitenkin edes palasia talon alkuperäisestä historiasta. Siitä syystähän me vanha talo hankittiin, eikä talopakettia.Vierashuone alkaa olla myös kohta maalattavassa kunnossa. Voi hyvinkin olla, että se valmistuu ensimmäisenä. Tervetuloa kylään! Vierashuone on ainut huone mikä jätetään puupinnalle. Raaka käsittelemätön lauta on tosi hieno, mutta ehkä yksi huone on tarpeeksi. Puu pohjustetaan ja maalataan.


Lauantaina järkätään talkoot. Tehdään leivinuunissa pizzaa, ja aletaan repiä keittiöstä kalustusta pois. Ehkä vähän tapettiakin joutuu vielä raapimaan. Ihan vähän vaan.

Annika


2 kommenttia:

  1. Onpas mukava päästä seuraamaan remppaanne heti alkumetreistä asti...:)

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa vaan seuraamaan! Kaikenlaista jännää on varmasti luvassa. :)

    Annika

    VastaaPoista

Kerro, kysy, kommentoi! Me halutaan kuulla.