15.8.2013

Makuuhuone ja vierashuone

Kaikkien alkuperäisten mietintöjen vastaisesti, otti innostus vallan ja, aloimme repiä yläkerrasta pintoja irti mielivaltaisesti. Matkan varrella on nyt kyllä todettu jo moneen kertaan että se oli hyvä veto. Ehdimme hyvässä lykyssä saada keittiönkin valmiiksi ennen kuin muutamme virallisesti sisään.

Tähän mennessä pinnoiltaan " puhtain" alkaa olla tuleva yläkerran makuuhuone, eli master bedroom. Ostettaessa tämän näköinen:Kun raotimme pinkopahvia ensimmäisen kerran, näky oli tälläinen:


Edellinen omistaja oli kertonut meille, että hän epäilee tuon kellertävän muraali tapetin olevan alkuperäinen 20- luvun tapetti. Toisin kävi! Alta paljastui syreeni aiheinen mielettömän hieno sini-vihreä sävyinen tapetti n. vuodelta 1926. Vuoden päättelimme siitä että suoraan tapetin alle oli liisteröity kiinni sanomalehtiä kyseiseltä vuodelta.


Me olimme vähän toiveikkaita, että tuon alkuperäisen tapetin voisi jättää seinään, mutta mitä enemmän sitä on saatu näkyviin sitä enemmän näyttää siltä ettei se onnistu. Aika on tehnyt tehtävänsä ja tapetti repsottaa aika pahasti sieltä täältä ja on hapertunutta. Saadaan me siitä kuitenkin esim. makkariin taulua varten isokin pala talteen. Historia näkyy makkarin seinällä siis jatkossakin.Tällä hetkellä makuuhuoneesta on purettu muovimatot pois ja ensimmäinen kerros pinkopahvia. Kaivoimme myös jo joskus 20-luvulla piiloon laitetun välioven seinästä esiin mikä on tarkoitus avata - heti kun  avain löytyy. Vaihtoehtoisesti riittää jos löytyy joku joka osaa tiirikoida etevästi.

Tämä ovi menee katon huoltokäytävään.

Tämä ovi johtaa tulevaan toimistoon.

Meidän tavoitteenamme on saada tämän viikonlopun aikana makuuhuone sellaiseen kuntoon, että sen voi tapetoida uudelleen ja lattiat voi maalata. Se hyvä puoli noissa kamalissa muovimatoissa on, että ne pitävät lankut allaan äärimmäisen hienossa kunnossa. Kiitän 70- lukua siitä. Sähköjen pintavedoista en.

Samaan aikaan kun Heli nyhti makkarin lattiaa irti, mä kiskoin pinkopahveja seinistä tulevassa vierashuoneessa. Tottakai mä valitsin sen huoneen missä molemmat päätyseinät on tapetoitu ilman pinkopahveja niin, että tapetti irtoaa (jos irtoaa) n. 5cm paloissa.


Mutta voi että kun tapettien alta paljastui sivuseiniltä hieno raakalautaseinä! Ei kun vaan maalia pintaan ja avot. 


Jonkin verran työtä hankaloittaa se, että entiselle omistajalle oli ollut epäselvää milloin talon tulee olla tyhjä. Väistelemme siis hänen tavaroitaan välillä onnistuneesti ja välillä vähän vähemmän onnistuneesti. Tavarat haetaan onneksi kuitenkin jo nyt tulevana sunnuntaina. 


Viikonlopun aikana revitään sitten taas hiki päässä. Ihanaa! Eikä tuossa ollut tippaakaan sarkasmia mukana. Me nautitaan tästä todella.

Annika


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kysy, kommentoi! Me halutaan kuulla.