16.12.2013

Herra ja Rouva Hiiri

Meidän olohuoneessa asuu hiiri. Suklaanruskea nappisilmäinen hiiri. Hän asuu siellä vasten tahtoaan, koska hän varmasti poistuisi jos laskettaisiin.


Mä olen virittänyt kaikenmaailman tee se itse- ansoja, mutta murtautumisprosentti on ollut tähän mennessä aina 100. Ponteva hiiri! Myönnyin siis, ja tilasin "oikeita" elävänä pyydystäviä loukkuja. Tämä suklaasilmä ei meinaan ole varmasti ainoa hiiriasukki meidän talossa. Jos luonto antaisi periksi, niin voisin ottaa meidän olohuonehiiren häkkiin lemmikiksi, kun hän on niin kaunis. Herra Hiiri ei siitä varmaankaan ilahtuisi. Näin ollen, kun saadaan vekotin mistä pieni hiiri ei pääse murtautumaan ulos, muuttaa hiirulainen Lohjansaareen asumaan. 10 km toivottavasti riittää ettei sama hiiri löydä meille takaisin. Sen lisäksi miinoitan kellarin loukuilla, että saadaan loputkin kaverit pois kiipeilemästä välipohjan kautta meidän keittiöön. Voi tietty olla, että puruissa muhii jo uusi sukupolvi... No, eipä tule tylsää, kun pääsee "vapauttamaan" hiiriperheen jäseniä yksi kerrallaan luontoon takaisin. Mä en halua heitä tappaa, kun voin aivan hyvin loukuttaa elävänä.

Remonttipuolella on hommailtu ruokailuhuoneessa smyygien, seinien, ja lattian parissa.

Meillä on edelleen tavoitteena saada ruokailuhuone jouluksi kuntoon (sähköt tulee sitten perässä), mutta viikonloppuna sattui "pieni" hidaste. Heli on kirjaimellisesti haavoittunut. Lasin päälle kaatuminen aiheutti ison haavan reiden ja pakaran alueelle, mikä on nyt tikattu niin sisältä kuin päältäkin. Kaksi viikkoa sairaslomaa siis tästä eteenpäin tiedossa. Jalkaa ei saa koukistaa, eli ei voi ajaa autoa, ei voi oikein istua mitenkään, eikä tehdä mitään mikä vaatii esim. alaspäin taipumista. Onneksi ei kuitenkaan käynyt tämän pahemmin!

Ruokailuhuoneessa on nyt hiottu lattia ja seinät, sekä maalattu smyygit ja pönttiksen tausta kertaalleen. Tänään vielä toinen kerros harmaata maalia seinään, ja sitten alkaa armoton tapetointi! Tapetoinnin jälkeen on enää jäljellä lattia, ja listat tietysti pitää myös laittaa paikalleen.
Eniten odotan kuitenkin sitä, kun joulukuusi tuodaan sisään!

Annika

4 kommenttia:

 1. Isompi ja korkeampi sankko ansaksi, niin ei hyppää laidan yli :) Hiiret osaa hyppiä melkoisia loikkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ollaan oltu saavin kanssa liikkeellä, mutta hän on erittäin ketterä tapaus. Tänä aamuna hän sai olohuonevankilaansa kurkkua ja juustoa. Toivottavasti ne oikeat loukut tulee pian...

   Poista
 2. Mistä tilasitte ep-loukkuja? Mä olen hävittänyt omani.

  Tarpeeksi syvä saavi toimii tosiaan myös (joka olohuoneen kaunistus), mä pyydystin juuri metsähiiren (joita ne teilläkin varmaan on...?) vahingossa 30-litraiseen hevosen ruokinta-astiaan. Sinne se oli mennyt jonkun kaurajyvästen perässä, eikä päässyt enää pois.

  VastaaPoista

Kerro, kysy, kommentoi! Me halutaan kuulla.