7.12.2013

Pienillä askelilla eteenpäin

Kolmen päivän vapaa antoi ihanasti aikaa keskittyä hippasen taas "pienen pintaremontin" edistymiseen. Keittiön lattia on valmis! Mattoja on päästy mallailemaan, eli keskittymään olennaiseen... Keittiöön koottiin myös meidän oikea pöytä, jonka lopullinen sijainti tulee olemaan kylläkin ruokailuhuone. Keittiöön haemme huomenna vanhan pirttipöydän, joka vaatii pientä tuunausta sekin. Pöytä maksaa vain 20e ja on tosi coolio noin niinkuin pirttipöydäksi.

mattojen harmonia

sipsejä aamiaiseksi, koska voi


Pieni takapakki keittiön valmistumisessa on puutason öljyämisongelma. Tason piti olla käyttövalmis ja kahteen kertaan valmiiksi öljytty. No eipä tainnut olla. Taso on täynnä järkkyjä jälkiä ihan jokaikisestä pienestä tahrasta. Se imaisee itseensä ihan kaiken. Tosi kivasti myös likaisen tiskiveden... Onneksi saadaan tilalle uusi taso ja asia pitäisi hoitua ensi viikolla.

voishan tää olla hieno jos vaan sotkis lisää eri väreillä

Eilen sitten itsenäisyyspäivän kunniaksi käytiin kävelyllä huudeilla ja monella oli jo jouluvaloja ikkunoissa, räystäissä, pihapuissa ja kun luntakin oli hieman maassa niin tuli ensimmäistä kertaa hyvin jouluinen fiilis! Maalaisjoulu! Meidän pihan linnut ja oravat (Mats ja Greta) sai taas Annikan toimesta herkkuja. Aamuinen rutiini täällä maalla onkin katsella kahvikuppi kädessä noita luonnon ihmeitä. Tälläiselle citytytölle kun kaikki on niin ihmeellistä.

Saatiinhan me muuten vielä kivasti hommiakin tehtyä, nimittäin ruokailuhuone on nyt pintatasoitettu ja odottaa kuivumista että päästään hiomishommiin! (Annika odottaa tätä intoa puhkuen) mulle toi kittaaminen on ihan yks lempihommista. Siinä jotenkin ei oikein voi kauheasti epäonnistua ja se olis vähän kun kuorruttaisi kermalla kakkua! Seuraavaksi siis lattian hiontaa (iskä missä olet?) ja seinät tasaiseksi tapettia varten. Kyllä tämä tästä.

kermat on siloteltu


Ainiin. Me olemme niin järjestelmällisiä ja siistejä että päätän näyttää siitä pienen esimerkin. Meidän eteinen toivottaa tervetulleeksi kaikki vieraat!

welcome!

Terveisiä keinumäeltä!

Heli 

4 kommenttia:

 1. Voi ihme tota teidän keittiön tasoa. Piti lukea kahdesti, että tajusin sen olevan UUSI.

  VastaaPoista
 2. Ohhoh, siinä on aikalailla kevyehkösti käsitelty keittiön taso!

  Onko tuo teidän puuhella kaakeloitu? Meillä sekin on pellitetty, selkeästi modernimpi myös - ikävä kyllä. Yritin tässä etsiä neuvoja, voisiko sen kokonaisuudessaan maalata, ja millä.

  Kiva nähdä edistystä edes muilla, meillä kun ollaan taas suvantovaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo uuni on kaakeloitu. Valkoiset kiiltävät kaakelit. Himskatin hyvin säilyneet mikä on enemmän kuin iloinen asia! Voisiko maalina käyttää samaa maalia mitä on käytetty perinteisesti pönttöuunien maalaamiseen? Eli pellavaöljymaalia, tai alkydiöljymaalia. Uskoisin että toimisi samalla tavalla.

   Meidän viimeisin suvantovaihe kesti 3 viikkoa. Ei_tehty_mitään. Sitten kun sai taas yhden nurkan revittyä lähti homma pyörimään omalla painollaan. Suvantovaiheetkin on tosi ok.

   Annika

   Poista
  2. Kauniit on kaakelit, kelpaisi mullekin tuollainen. Yritin kaiveilla, olisiko kuvissa yhtään oikeasti blogiin sopivaa kuvaa tuosta meidän liian-modernista, mutta ei ole. Pitää ottaa ja näyttää sekin. Mieluummin esittelen kamarin vihreää pönttistä ;) Kiitos maalivinkistä, eiköhän senkin saisi jonkin väriseksi.

   Poista

Kerro, kysy, kommentoi! Me halutaan kuulla.