1.12.2013

Tänään

Tänään on edistytty. Pian meillä on valmis keittiön lattia! Vähintään.

Aamulla herättyämme (kai 11 jälkeen lasketaan vielä aamuksi?) ja silmät auki kahvin voimalla saatumamme soitettiin apujoukkoja. Tänään tulisi olemaan se päivä, kun keittiön lattia hiotaan. Keittiön lattian hiominen on ollut kategoriassa "ei millään huvittais nyt yhtään" - asioita. Hiominen on saatanasta sanon minä. Onneksi meillä on pelastava sankari nimeltä Helin iskä. Helin iskä hioi lattian, ja näin pienet hermoparat säästyivät taas.


Saanko esitellä: hiontapölyä

Samaan aikaan mä "somistin" meidän kuistin. Heittomerkeissä sanottuna siksi, että ei siitä kovinkaan soma tullut. Nämä jouluvalo jutut on ilmeisen vaikeita.Lopputuloksesta tulee yleensä joko, korni, epämääräinen, tai niin kuin tämä minun luonnokseni: ihan vaan outo. Mutta joulu on saapunut Keinumäelle! Ainakin jos katsoo kuistia ja vähän siristää silmiä - sit se on ihan ok. Tässäkin asiassa pätee sanonta: kun itse tekee saa mitä tulee.

Ennen

Jälkeen.
Somistamisen jälkeen siirryin sisälle auttamaan ruokailuhuoneen seinissä olevien reikien täyttämisessä. Niitä olikin ihan kiitettävän runsaasti. Pinkopahvit oli kiinnitetty nauloilla seiniin, joten kun ne revittiin alas tuli mukana myös jonkin verran seinää. Useasta kohtaa. Tärkeimmät reiät on nyt kitattu umpeen, ja sen seurauksena ruokailuhuoneen seinät näyttävät tilkkutäkiltä. Siihen vielä ylivetokittaus päälle, ja sen jälkeen saakin alkaa laittaa tapettia. (toki seinät pitää ensin vielä hioa, mutta en välittäisi ajatella asiaa) Ruokailuhuoneen lattiallekin pitää tehdä jotain (eli hioa sekin).Lopuksi me vielä maalattiin keittiön lattia kertaalleen. Siitä tulee niin hieno! Kohta, siis ihan kohta, meillä on melkein valmis keittiö. Sähköt loppuun ja listat paikoilleen niin avot.


Annika

4 kommenttia:

 1. Ihana liesi ja kaunis lattia! Mä en ole joulukoristelurintamalla yhtään vauhdissa, vaikka yleensä olen kausivaloineni liikenteessä syyskuusta maaliskuuhun. Viimeöinen lumenripaus ehkä auttaa vähän tunnelmaan pääsemistä.

  Meille saisi vähän lähettää remppaenergiaa. Takki on aika tyhjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän liesi on ihana! Jopa hienompi kuin mitä meidän mummolassa oli, ja se on paljon sanottu se. (meikältä siis)

   Musta vähän tuntuu, että tää mun joulusomistaminen saa vielä hetken jatkua. Ehkä seuraavalla kerralla onnistuu paremmin!

   Remppaenergiaa tuntuisis aavan eniten siitä, että saa irti itsestään edes vähän remppajuttuja. Se, että asiat etenee on parasta huumetta. (katsotaan mitä mieltä mä olen taas parin seinänhiontakierroksen jälkeen...)

   Toisaalta, välillä on ihan hyvä ettei tee yhtään mitään. Ei se remppa sieltä minnekään katoa :)

   Annika

   Poista
 2. Mahtava lattia! Mahtavan kokoinen keittiö meidän tulevaan köökiin nähden, sitäkin ihailen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän köökki on kyllä kieltämättä hyvän kokoinen. En olisi tälläisestä uskaltanut edes haaveilla :) Pitää käydä tutustumassa teidän projektiin! Kiitän kommentista!

   Annika

   Poista

Kerro, kysy, kommentoi! Me halutaan kuulla.