8.3.2014

Kakkaa lattialla ja hiekkaa päässä

Meidän aamut alkaa nykyään vähän erilailla. Ne alkaa näin.
Timpuri kolehmaisella ne taas alkaa samaan aikaa näin.


TKlla on bileet joka yö joten ei ihme, että aamulla vähän ramasee. Aina tietty jaksaa kärkkyä ruokaa kun ihminen astuu hänen valtakuntaansa. Valtakunta käsittää toimiston kokonaan. Häkki on lähinnä sitä varten, että sieltä heinä ei leviä ihan niin paljon ympäriinsä. Puput tarvitsee tilaa, ei niitä häkissä voi pitää.

Se on jännä miten noin pieni olento voi tehdä itsestään niin näkyvän halutessaan. Äänekästä hurinaa ja poukkoilua jaloissa on vaikea olla huomaamatta. Vaatimukset ja häirintä jatkuu niin kauan, että jotain muuta kuin heinää tippuu herrasväen nenän eteen. Ja koska hän on kaikkine epämääräisine kampauksineen maailman hellyyttävin olento, saa hän mitä vaan.


Sama toistuu illalla. Onneksi, muutamaa hajakakkaa lukuunottamatta, pissa ja kakat osuvat erinomaisesti hiekkalaatikkoon. Hyvä niin koska kakkaa tulee paljon. Todella paljon.

Herra Kolehmainen on erittäin seurallinen mies. Me harrastetaan mm. Criminal Mindsin katsomista yhdessä. Päivästä pitää varata mahdollisimman paljon aikaa hänen kanssa seurusteluun niin kauan, kunnes voidaan ottaa Timpurille tyttökaveri. Se tulee tapahtumaan kuitenkin aika pian. Heti sen jälkeen kun Timpurin kulkuset on poistettu, ja siitä syntyneet henkiset ja fyysiset haavat ovat parantuneet.

Tänään paistanut aurinko latasi meidänkin akut siihen malliin täyteen, että saatiin suunniteltua vaikka mitä ja toteutettuakin jotain. Käytiin saunassa pyörimässä ja suunnittelemassa miten siitä muokattaisi toimiva. Me ei haluta koskea hyvin toimivaan lattiarakenteeseen joten kaikki mitä tehdään tulee tehdä sen ehdoilla. Sauna sijaitsee kellarin perällä.

Sauna on tällä hetkellä suuri. Liian suuri. Kerran me se yritettiin lämmittää sillä seurauksella, että istuttiin 40 asteen lämmössä n. 10 minuuttia 3h lämmitysoperaation jälkeen.

Saunan ovi on hieno. Puoliksi tippunut saranoiltaan, mutta muuten hyvä.
Kiuas menee ensimmäisenä vaihtoon, kun tiedetään mihin kohtaan väliseinä rakennetaan. Helppo ratkaisu olisi vetää se suoraan ikkunan pielestä oven pieleen. Ovi ja ikkuna vaan sattuvat olemaan toisiinsa nähden n.20 cm väärässä linjassa. Väliseinään pitää siis rakentaa jonkinlainen mutka. Väliseinään tulee myös ovi jonka toiselle puolelle tulee pukeutumistila. Seinä pitää rakentaa niin, että sen alareunaan jää ilmarako. Sillä tavalla lattia pääsee jatkossakin hengittämään niin kuin se on tähänkin asti tehnyt. Mitään laattoja tai muita hienouksia me ei kaivata. Eikä me uskota, että niitä edes kannattaisi laittaa.


Lauteet on alkuperäiset. Aikalailla huterat jo. Käytetään laudat kuitenkin uusien lattiarallien rakentamiseen.

Saunan ikkunasta näkee takapihalle.

Vasemmalla on ovi joka vie toiseen tilaan. Ehkä se on ollut puuvarasto ennen?
Me myös kannettiin tänään yläkerrasta olohuoneesta kaikki ylimääräiset kipsilevyt kellariin odottamaan josko niitä jossain vielä tarvitsisi. Sen jälkeen sekoitettiin eka satsi kittiä ja alettiin täyttää olkkarin seinien satoja reikiä umpeen. Heli oli kittausvastuussa.


Mä sen sijaan hioin hiomakivellä seinistä kuivineita homeitiöitä pois. Ne lähti hyvin, mutta aikamoinen duuni siinä oli. Hiukset on täynnä hiekkaa ja pölyä - pitkästä aikaa! Kittaus jatkuu varmaan huomenna isojen reikien peittämisellä vähän stydimmällä kamalla (niin kuin tänäänkin).


Kun reikien täytteet on kuivuneet vedetään taas ohuempi viimeistelykittaus siihen päälle. Ehkäpä meillä on huhtikuun alussa jo olohuone missä voi olla!

Tuntuu hyvältä, että saatiin taas aikaiseksi. Kevät auttaa aina.

Annika

4 kommenttia:

 1. TK on hurjan suloinen. Meillä on täällä myöskin pupu joka on varsinainen muru ja hurmaava ystävä. Joskin ystävä on ollut viikon verran kipeä. Välillä todellakin paljon, mutta onneksi nyt parempaan päin. Snifsnif Kolehmaiselle sievältä pupuneidiltä :)

  VastaaPoista
 2. Ihana timpuri Kolehmainen. Ja myös kaunis sauna. Ihanko varmasti kannattaa pienentää? Jos vaan hankkii isomman kiukaan tai treenaa lämmitystä? Ei sillä, että olisi kokemusta noin isosta saunasta. Mutta eikö olisi vekkulia, että isot lauteet rakentamalla olisi mahdollista saunottaa vaikka koululuokka? Ihanan patinoituneita pintoja.

  VastaaPoista
 3. Kohta teillä sitten onkin pikkuisia Timpuri Kolehmaisia..:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole onneksi, kun Timppa tosiaan kastroidaan ennen kuin vahinkoa pääsee syntymään. :)

   Poista

Kerro, kysy, kommentoi! Me halutaan kuulla.